Tips voor je LinkedIn bedrijfsprofiel

Tips voor je LinkedIn bedrijfsprofiel

Veel van de deelnemers aan onze LinkedIn for Business trajecten hebben (terecht) de meeste focus op hun persoonlijke LinkedIn profiel. Maar het Linkedin bedrijfsprofiel moet natuurlijk wél op orde zijn als onderdeel van je (persoonlijke) merk. In dit artikel geef ik je tips voor jouw LinkedIn bedrijfsprofiel, zodat je ook hier méér rendement uit gaat halen.

Het LinkedIn bedrijfsprofiel kent belangrijke verschillen met je persoonlijke profiel. Zo kun je niet connecten met mensen maar kun je uitsluitend volgers krijgen. Ook kun je geen artikelen (blogs) plaatsen zoals op je eigen profiel. Er is géén chatmogelijkheid om persoonlijke berichten te sturen én het organisch bereik op bedrijfspagina’s is slechts een fractie van het bereik vergeleken met identieke bijdrages op je eigen LinkedInprofiel.

Best veel nadelen dus.

Waarom dan tóch investeren in een bedrijfsprofiel? De belangrijkste reden is om het plaatje compleet te maken. Je eigen bedrijf of het bedrijf waar je werkt verdient natuurlijk een eigen plekje op LinkedIn. En mocht je ooit willen adverteren op LinkedIn dan heb je simpelweg een bedrijfsprofiel nodig.

Belangrijke tips voor je LinkedIn bedrijfsprofiel

Deze belangrijke tips voor je LinkedIn bedrijfsprofiel gaan je helpen om je bereik te vergroten en om meer rendement uit een bezoek op je profiel te halen. Ook deel ik tips om meer volgers te krijgen op je bedrijfsprofiel.

Maak je LinkedIn bedrijfsprofiel compleet

Als je besluit om een LinkedIn bedrijfspagina aan te maken vul dan simpelweg alles in wat LinkedIn vraagt. Zorg dat je profiel helemaal compleet is. Je kunt maximaal drie community hashtags kiezen. Welke denk je dat jouw doelgroep het meeste zullen aanspreken?

Zorg dat je een paar eerste bijdrages plaatst. Bijvoorbeeld met wat informatie over jezelf, je bedrijf, je producten en diensten.

Schrijf klantgericht

Laat met name zien welke problemen je oplost en wat het voor je klant betekent om zaken met je te doen.

Kies een logo in het door LinkedIn voorgestelde format. Dit logo zal ook zichtbaar zijn op je persoonlijke profiel.

Koppel de bedrijfspagina aan je eigen website, je kunt een knop configureren om direct van je bedrijfsprofiel te navigeren naar je website.  Heb je producten die je wilt uitlichten dan zou je zelfs nog zogeheten showcasepagina’s kunnen overwegen maar die raad ik af voor kleinere organisaties. Daardoor heb je immers nóg meer om te managen.

LinkedIn bedrijfsprofiel Omzetcoach.nl

Tips voor je LinkedIn bedrijfsprofiel

Maak je LinkedIn bedrijfsprofiel aantrekkelijk voor je doelgroep

Waarom zou iemand jouw LinkedIn bedrijfsprofiel willen volgen? Vaak krijg ik uitnodigingen om bedrijfspagina’s te volgen maar tref ik er nauwelijks interessante content aan. 

Als je daadwerkelijk méér volgers wilt creëren dan is het belangrijkste natuurlijk om content te delen die interessant is voor je doelgroep. Op een LinkedIn bedrijfsprofiel kun je content delen met tekst, foto’s, video’s en documenten.

Heb een strategie voor je LinkedIn bedrijfsprofiel

Heb een strategie. Deze tip voor een LinkedIn bedrijfsprofiel klinkt als een open deur maar je kunt er óók voor kiezen om géén strategie te hebben. Dat is eigenlijk wat ik in de meeste gevallen ervaar in de praktijk. Dat hoeft soms niet eens erg te zijn. Als ZZP’er is het misschien zelfs slim om uitsluitend een LinkedIn bedrijfspagina te hebben zodat je iets over je bedrijf kunt delen en je een logo zichtbaar kan maken op je persoonlijke profiel.

Wat wil je met je bedrijfsprofiel bereiken? En hoe belangrijk is dit voor je, wat levert het op? Het antwoord hierop beplaat hoeveel tijd en moeite je in jouw profiel gaat stoppen.

Voor de gemiddelde MKB’er, ZZP’ers die willen groeien én voor grotere organisaties raad ik aan om meerdere mensen beheerder te maken. Maak goede afspraken met elkaar over wat je wil bereiken met het bedrijfsprofiel en wie welke verantwoordelijkheid draagt.

Contentstrategie en focus op méér volgers

Er zal een contenplanning moeten komen, iemand zal content moeten maken, plaatsen en managen.

Om volgers te krijgen en te houden is het delen van waardevolle content een basisvereiste. Daarnaast zullen er initiatieven ontplooid moeten worden om meer volgers te krijgen. Je kunt actief binnen on- en offline communities je bedrijfpagina promoten.

Medewerkers die hun werkervaring koppelen aan het berijfsprofiel worden automatisch een volger. Bedrijven met veel medewerkers kunnen op die manier snel hun volgers laten groeien. En doordat de medewerkers berichten liken wordt het bedrijfsprofiel ook zichtbaar in hun netwerk. 

Beheerders kunnen via het bedrijfsprofiel maximaal honderd eerstegraads connecties uitnodigen om de bedrijfspagina te volgen. Maak hier gebruik van.

LinkedIn voeft regelmatig nieuw functionaliteiten toe. Deze zijn niet altijd direct voor iedere gebruiker beschikbaar. Zo kun je sinds kort zien WIE de volgers van het bedrijfsprofiel zijn én kun je nu ook Stories delen met je mobiele app uit naam van je bedrijf. Gebruik deze functies om dialogen met je volgers te voeren en meer volgers aan te trekken.

Optimaliseer je bereik

Om maximaal bereik en impact met je LinkedIn bijdrages te krijgen volstaat het niet om maar lukraak wat te posten.

Net als op je persoonlijke LinkedInprofiel zijn er dynamieken waar je rekening mee dient te houden. Het LinkedIn algoritme reikt ook tot aan de bedrijfsprofielen!

Met organisch bereik is LinkedIn aanzienlijk minder gul dus je zult nog meer moeite moeten doen om het bereik positief te beïnvloeden. Hieronder vind je daar een leuk voorbeeld van. Op het bedrijfsprofiel van BV Leiden werd om een pitch gevraagd waar veel ondernemers op hebben gereageerd. Ondanks het bescheiden aantal van 222 volgers werd een bereik gerealiseerd van bijna 5.000 views door onze checklist te gebruiken.  

Wil je handvatten om méér bereik te krijgen download dan onze Checklist voor meer bereik en impact met je LinkedIn bijdrage.

Bij onze workshops is er één GOUDEN TIP voor je LinkedIn bedrijfsprofiel die onze deelnemers altijd weer verrast. 

BV Leiden LinkedIn bedrijfsprofiel
BV Leiden LinkedIn bedrijfsprofiel met 222 volgers

Gouden tip voor beheerders van LinkedIn bedrijfsprofielen

Vaak vragen beheerders aan medewerkers van het bedrijf om bijdrages van het LinkedIn bedrijfsprofiel te delen binnen hun eigen netwerk. Dit “sharen” heeft nauwelijks effect. LinkedIn houdt namelijk helemaal niet van shares, deze krijgen dan ook nauwelijks bereik.

Een gouden tip is om het juist óm te draaien.

Heeft een medewerker een goede bijdrage geschreven die veel bereik krijgt? Dan is deze mogelijk óók relevant voor de volgers van het bedrijfsprofiel.

Met een bedrijfsprofiel kun je NIET delen maar je kunt wél een printscreen maken van de bijdrage, deze als foto delen én de medewerker taggen. Geeft ook meteen erkenning!

Als alternatief kun je óók de url van de bijdrage delen. Je ziet dan de bijdrage als preview verschijnen onder de tekst van de bijdrage. Dit is wat de meeste mensen in eerste instantie geneigd zijn om te  doen. Maar ook hierbij geldt dat het bereik beperkt zal zijn om technische redenen. LinkedIn is niet gek op url’s. Zelfs die van het eigen platform krijgen weinig bereik en hebben hetzelfde effect als een share.

Manage je LinkedIn bedrijfsprofiel en reageer namens je bedrijf

Tot slot. Als je een LinkedIn bedrijfsprofiel beheert, kijk dan regelmatig naar je statistieken. Je krijgt van LinkedIn nuttige informatie over je prestaties rondom volgers en updates. Deze statistieken kun je gebruiken om jezelf nieuwe doelen te stellen en om te leren wat er goed heeft gewerkt (en wat niet). Je kunt vanuit je LinkedIn bedrijfspagina reageren op LinkedIn bijdrages via de meldingen (updates) van bijdrages waarin je bedrijf is genoemd. Soms wil je óók reageren op bijdrages van mensen bij wie je op de radar wilt komen, je wilt bijvoorbeeld opvallen bij een potentiële klant. Helaas heeft LinkedIn deze functie een beetje verstopt maar het kán wel! Zie onderstaande video met uitleg.

Wil je meer uit je Linkedin bedrijfspagina halen? Plan dan een omzetgroeigesprek in met een van onze omzetcoaches om van gedachten te wisselen.

Over de auteur:

Franck Fielemon is oprichter en eigenaar van Omzetcoach.nl. Met zijn bedrijf helpt hij ondernemers om hun omzetdoelen te halen door het verhogen van verkoopeffectiviteit. Franck is zeer actief op LinkedIn en deelt op zijn eigen profiel regelmatig Succesvol Verkopen Tips. Volg hem via https://www/linkedin.com/in/franckfielemon.

Deel dit bericht