Profielbezoekers LinkedIn

Snel en SMART aan de slag met je eigen LinkedIn nieuwsbrief

Nóg een extra medium op LinkedIn? Naast de geflopte stories, de populaire bijdrages en de expert artikelen, blijft het zakelijk social media platform aan de weg timmeren met nieuwe mogelijkheden! Snel en SMART aan de slag met je eigen LinkedIn nieuwsbrief. En effectief de juiste doelgroep aantrekken. Dat leer je in deze blog. Praktisch en hands on. Zoals je van ons gewend bent.

Aan de hand van een aantal printscreens en een video lichten we toe hoe je een nieuwsbrief aanmaakt op LinkedIn. Hoe je lezers aantrekt. Hoe je de juiste doelgroep bereikt. En hoe je de nieuwsbrief effectief kunt inzetten. Ook zullen we de voor- en nadelen bespreken ten opzichte van traditionele e-mail marketing.

Snel en SMART aan de slag met je eigen LinkedIn nieuwsbrief

We beginnen bij het begin. Waar vind je deze feature en hoe activeer je de nieuwsbrief. Momenteel is de nieuwsbrief alleen beschikbaar voor geselecteerde profielen met de Creatormodus AAN. De criteria die LinkedIn hanteert zijn niet openbaar maar je zult een aanzienlijk netwerk moeten hebben, regelmatig actief moeten zijn op LinkedIn en hoogstwaarschijnlijk al eerder een LinkedIn artikel gepubliceerd moeten hebben. De nieuwsbrief is namelijk een bijzondere uitvoering van een artikel zoals je later zult zien.

Creatormodus op “Aan”

De Creatormodus vind je op je profiel bij “Uw statistieken”. Indien deze op “Uit” staat, zet deze dan éérst op “Aan”.

Creatormodus Aan

Creatormodus “Aan” betekent dat je op je profiel géén “Connect” button meer zult hebben maar een “Volg” button. Daarnaast zullen je activiteiten niet allemaal meer zichtbaar zijn. Wel ziet jouw netwerk je laatste bijdrages (zes in plaats van vier) op jouw profiel. En staan deze bijdrages wat meer naar boven geplaatst op je profiel. Om zodoende de aandacht te trekken.

Het overzicht van al jouw activiteiten
Overzicht van jouw activiteiten (in dit geval bijdrages)

Ook laat LinkedIn bovenaan in je profiel in plaats van 500+ netwerk, nu exact zien hoeveel volgers je hebt. En vind je hashtags onder je kopregel met onderwerpen waarover je schrijft. Dit stel je zelf in zodra je de Creatormodus activeert.

LinkedIn Creatormodus Aan

Wanneer je de Creatermodus activeert zie je onderin staan welke features voor jou beschikbaar zijn (LinkedIn live en/of Nieuwsbrief)

LinkedIn nieuwsbrief

Hoe ik in één week ruim 3.000 subscribers kreeg door mijn LinkedIn nieuwsbrief te activeren

Vooralsnog ben ik kritisch over de Creatormodus. Ik ben er niet van overtuigd dat voor de gemiddelde Linkedingebruiker de voordelen opwegen tegen de nadelen. De “Volg” button in plaats van de “Connect” button vind ik een nadeel. Dit kun je helaas ook niet apart aanpassen zonder tevens de Creatormodus te deactiveren. Ook zie ik geen significante toename van (de juiste) volgers. Om deze redenen had ik na een eerste test de Creatormodus uit staan.

Ik kreeg een Whatsapp van één van onze klanten die me vroeg of ik even achter de schermen mee wilde kijken. Hij had in een paar dagen tijd een enorme toename van zijn profielbezoekers. Zijn vraag was of dit te maken had met het activeren van zijn nieuwsbrief. Dit leek me een sterk verhaal. Dus nam ik de proef op de som. Ik besloot een nieuwsbrief aan te maken en na een paar dagen had ik ruim 1.100 profielbezoekers en ruim 3.000 aanmeldingen op deze LinkedIn nieuwsbrief. Dankjewel Patrick Berghout!

Hoe werkt dit precies?

Video uitleg LinkedIn nieuwsbrief

Zodra je ervoor kiest om een artikel aan te maken kun je aangeven dat het een nieuwsbrief betreft. Vervolgens vul je onderstaande details in. Wees niet te ambitieus. Beter een goede maandelijkse nieuwsbrief dan een magere wekelijkse variant. LET OP, de eerste keer dat je de nieuwsbrief activeert vraagt LinkedIn of je je netwerk hiervan op de hoogte wilt stellen. VINK DIT AAN. Dit zorgt ervoor dat jouw netwerk een uitnodiging krijgt om zich aan te melden voor jouw nieuwsbrief. Ook zorgt dit voor de toename van profielviews omdat mensen nieuwsgierig zijn wie de afzender is. Het gebruik van jouw eigen profielfoto is hier mogelijk mede debet aan. Omdat mensen dan gaan checken of ze al met jou gelinkt zijn. Zowel Patrick als ik gebruikten een profielfoto.

LinkedIn nieuwsbrief
Nodig netwerk uit

Voor- en nadelen LinkedIn nieuwsbrief ten opzichte van traditionele e-mail marketing

Er zijn een paar voordelen en een flinke lijst aan nadelen te noemen. Het vergelijken van een LinkedIn nieuwsbrief ten opzichte van je eigen e-mail marketing is eigenlijk appels met peren vergelijken.

Wat zijn de voordelen?

 • Dedicated subscribers op een highlight topic
 • Subscribers zijn zichtbaar
 • Een nieuw, extra zendkanaal
 • Eenmalig flinke reuring in je netwerk bij het aanmaken van een nieuwsbrief

Wat zijn de nadelen

 • Alleen aan te maken via Creatormodus (deze kun je daarna wél uitzetten overigens)
 • Slechts één nieuwsbrief mogelijk
 • Vaste frequentie van verschijnen moet vooraf worden aangegeven
 • Geen opt-in in eigen beheer
 • Je kunt niet zien wie de nieuwsbrief heeft geopend
 • Je kunt niet zien wie op een link heeft geklikt
 • Je kunt dus niks opvolgen

Kortom; “bezint eer ge begint….”

Wil je structureel méér zichtbaarheid, bereik, aantrekkingskracht en impact met behulp van LinkedIn?

Veel van onze klanten gebruiken inmiddels LinkedIn for Business als strategie om leads te genereren en klanten aan te trekken met behulp van LinkedIn. Ze hebben hiermee LinkedIn als duurzame leadbron weten te ontwikkelen. Elke maand organiseren we een kosteloos LinkedIn for Business introductiewebinar. En enkele keren per jaar gaan we met een groepje aan de slag met een Linkedin challenge. Hiermee creëer je in enkele weken heel veel extra zichtbaarheid en leg je de perfecte basis voor meer leads en klanten met behulp van LinkedIn.

Deel dit bericht