Het uitbreiden van je netwerk

Als verkoper en ondernemer weet je als geen ander wat de kracht van de gunfactor en een sterk netwerk is. Zakelijke relaties die tevreden zijn fungeren als ambassadeur en op die manier kan jouw business groeien.

Om deze reden is het een onderdeel van een effectieve sociaal verkopen strategie om je netwerk actief uit te breiden.

Dat kan uiteraard via gebruikelijke wegen zoals;

- lid worden van ondernemersverenigingen
- netwerkbijeenkomsten bijwonen
- je netwerk actief om aanbevelingen vragen
- deelname aan beurzen en congressen

Sociale media zijn vaak een verlengstuk van het fysieke offline netwerk. Veel van je contacten zijn ook met je bevriend op LinkedIn en facebook of Twitter.

Omdenkers zien gigantische kansen in het uitbreiden van connecties via sociale media. Op een borrel praat je toch ook niet alleen met bekenden? Waarom zou je dat op een platform als LinkedIn dan wel doen?

Vier effectieve manieren om je netwerk op LinkedIn versneld uit te breiden met relevante contacten.​​ ​​​​​ 

1. Laat je uitnodigen - post regelmatig dat je open staat voor nieuwe connecties en dat je het op prijs stelt om elkaars netwerk te verbinden om waarde voor elkaar of elkaars netwerk toe te voegen.

2. Nodig actief uit - als je bijvoorbeeld ziet dat iemand je profiel bekeek en hij/zij past binnen je doelgroep kijk dan terug op het profiel en nodig de persoon uit met een reden.

3. Word lid van netwerkgroepen op sociale media, er zijn groepen op LinkedIn zoals #Letsconnect Nederland die als doel hebben elkaars netwerk te vergroten.

4. Deel iets waardevols voor je doelgroep op sociale media en vraag mensen die het willen hebben om een connectie aan te gaan.

Have fun!