Instructie installatie en gebruik Zoom voor online workshops

Voor onze workshops en trainingen maken we gebruik van Zoom. Dit is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke tool voor video bellen 1-op-1 en met groepen.

Benodigdheden

Voor onze workshops en andere online ontmoetingen heb je in ieder geval een computer nodig, verbinding met internet, een microfoon en eventueel een camera (dit is vaak al standaard op een laptop aanwezig).

Installeer Zoom en test geluid

Wanneer je voor het eerst mee gaat doen met een Zoom-ontmoeting zul je het programma moeten downloaden. Dit kun je het beste ruim voor de workshop doen. Ga hiervoor naar zoom.us en maak een account aan onder Sign up, it’s free. Download dan het programma voor Windows of Mac. Je kunt Zoom ook gebruik op je telefoon via de apps in de Google Play Store of App Store. Gedurende de installatie heb je de mogelijkheid om je geluid en video te testen.

Toegang tot de online meeting

Je krijgt toegang tot de online workshop door op de link te klikken die je ontvangen hebt in de bevestigings email. Deze link begint altijd met https://us04web.zoom.us/ ….. Wanneer je op deze link klikt, opent Zoom automatisch. Zorg ervoor dat je 10 minuten voor de meeting aanwezig bent om je geluid en video te testen!

Tijdens de online meeting

  1. Zet bij binnenkomst je microfoon op stil, door op de icoon links onderin te drukken. Zo hoor je ons wel, maar horen deelnemers niet je achtergrondgeluiden.
  2. Wanneer je op het chaticoon drukt open je de mogelijkheid om vragen en opmerkingen te typen. Wat je typt is zichtbaar voor alle deelnemers. Wanneer je een vraag hebt of graag het woord krijgt, kun je dat aangeven in de chat. Zo kan de gespreksleider het woord geven aan wie dat wil, zonder dat we door elkaar praten. Je kunt eventueel ook de organisator een privébericht sturen.
  3. Tijdens de meeting kunnen we uiteen gaan in groepen. Wanneer we in groepen uiteengaan, gaat dat automatisch.
  4. Wil je, om wat voor reden dan ook, de ontmoeting verlaten dan kun je rechts onderin op de knop drukken End meeting. Je verlaat hiermee de ontmoeting. Doe je dat per ongeluk, dan kun je altijd weer opnieuw aanhaken door nogmaals op de link te klikken die je ontving in de e-mail.

Is de verbinding niet goed?

De punten hieronder kunnen je helpen:

  • Check of je eigen internetverbinding goed is. Ziet je dicht genoeg bij de router? Heb je een vaste UTP verbinding?
  • Zet je video uit en aan en check of het beter gaat
  • Verlaat de meeting en log weer in

Heb je vragen of problemen? Bel dan 085-2355000 of email support@omzetcoach.nl.