Mark Vos

Het gebruik van hashtags op LinkedIn om méér impact te hebben met jouw bijdrages

Ook in 2024 werken de hashtags nog op LinkedIn. Het werkt op LinkedIn wel anders dan bijvoorbeeld op Instagram of X. In dit artikel beschrijf ik de belangrijkste wetenswaardigheden rondom het effectief gebruik van hashtags. Hoe zet je hashtags in en wat zijn de do’s en don’ts.

In de basis gebruik je hashtags op LinkedIn vanuit twee invalshoeken. Ten eerste zijn er mensen die actief hashtags volgen. Zij zien soms berichten op hun tijdlijn waarin de auteur van een bijdrage een hashtag heeft gebruikt die ze volgen. Stel, iemand volgt de hashtag #LinkedIntips dan zal deze persoon af en toe berichten op zijn of haar eigen tijdlijn zien waarin deze hashtag voorkomt. De tweede manier waarop mensen hashtags gebruiken is door actief op hashtags te zoeken. Iemand is bijvoorbeeld nieuwsgierig naar content met de #LinkedIntips dan kan men deze hashtag in de zoekbalk intypen en op bijdrages zoeken.

Volgen van LinkedIn hashtags

Door in de zoekbalk een hashtag te typen en op enter te klikken krijg je het aantal volgers te zien en zie je meteen ook een volgknop. Hiermee kun je je “abonneren”. Dit werkt helaas niet bij elke hashtag maar wel bij de meest gangbare. Krijg je de gewenste hashtag niet te zien volg dan de onderstaande stappen voor het zoeken op content.

Het zoeken op content met behulp van LinkedIn hashtags

Door in de zoekbalk een hashtag in te typen kun je zien of er bijdrages zijn geplaatst waarin deze hashtag is gebruikt. Verplaats je goed in jouw doelgroep. Welke hashtags zullen zij volgen en waar gaan ze op zoeken. Dat zijn dus bij uitstek de hashtags die jij in je berichten kunt gebruiken. Zie deze korte video.

Het gebruik van hashtags op LinkedIn; Do’s en don’ts

Gebruik maximaal drie tot vijf hashtags in je LinkedIn bijdrage. LinkedIn is géén Instagram waar het gebruikelijk is om heel veel hashtags te gebruiken. Het maakt niet uit waar je de hashtags plaatst. Dat kan dus in de tekst, bovenaan je bericht of onderaan in je bericht. Voor de leesbaarheid van je berichten adviseren we om de hashtags onderin te plaatsen. Naast eventuele tags (@) van personen. het gaat dus niet om hashtags die per definitie iets te maken hebben met je bericht. Dat klinkt gek, maar het gaat om de hastags die jouw doelgroep volgt. Op deze manier trek je de aandacht van jouw ideale klant! Let op dat een hashtag “zwart” kleurt na het plaatsen, dan is deze dus aanklikbaar.

Overzicht van Nederlandse LinkedIn hashtags en de aantallen volgers

Om het je makkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van veelgebruikte Nederlandse hashtags. Vul het formulier hieronder in en je ontvangt de pdf. Mijn advies is om uit dit overzicht een stuk of 8 hashtags te kiezen die passen bij jouw dienstverlening of doelgroep. Van die 8 kies je er vervolgens bij elke post tussen de 3 en 5 uit. Kan je wat hulp gebruiken bij het maken van je posts? Schroom dan niet en vraag me op hulp door me even een berichtje te sturen op LinkedIn. 

Meer leads en klanten aantrekken door LinkedIn in te zetten?

Schrijf je dan kosteloos in voor onze LinkedIn masterclass. We maken de bewezen strategie voor jou inzichtelijk, waarmee we leads en klanten aantrekken met behulp van LinkedIn. We helpen onze klanten met het implementeren en borgen van deze strategie. Waardoor je een constante stroom van leads en klanten creëert.

Deel dit bericht