Manon en Franck

26 tips voor inspirerende content

Veel van de ondernemers met wie ik aan tafel zit, weten en begrijpen dat ze zichtbaar moeten zijn. Ze weten dat ze daarmee klanten aantrekken en uiteindelijk meer omzet maken. Ze zijn een kei in hun vak. Alleen ze worstelen enorm met die zichtbaarheid. Niet omdat ze niet willen, maar omdat het ze onder andere ontbreekt aan inspirerende content.

Ze zijn dagelijks met hun vak bezig en dat is niet het schrijven van pakkende content waarmee ze klanten aan zich weten te binden.

En toch kan je die inspiratie opdoen, door bijvoorbeeld al goed om je heen te kijken en te luisteren. In deze blog vind je 26 tips voor inspirerende content.

Ik geef je alvast vijf tips waar je zo mee aan de slag kunt.

Tip 1

Verzamel ideeën. Als ik aan de wandel ben met een van onze honden en ik mijn gedachten de vrije loop laat gaan, borrelen er ideeën op. Als ik die niet meteen vastleg, ben ik ze kwijt tegen de tijd dat ik weer thuis ben.

Schrijf ze op. Ik gebruik daar tijdens het wandelen bijvoorbeeld de App KEEP voor. Gewoon opschrijven in een notitieboekje mag natuurlijk ook…

Tip 2

Je komt vast weleens een interessant artikel tegen over jouw vakgebied of expertise. Als ik die online tegenkom, dan gebruik ik daar bijvoorbeeld een extensie voor in mijn browser om ze online uit te knippen.

Ik gebruik CHROME en de extensie van bijvoorbeeld OneNote om het artikel of die internetpagina te ‘knippen’ en in een van mijn notitieboeken in OneNote op te slaan. Met een programma als Evernote kan dit ook.

Eens in de zoveel tijd struin ik daar doorheen en dat levert mij inspiratie op voor een eigen bijdrage.

Tip 3

Bedenk thema’s die van toepassing zijn op jouw vakgebied. Spelen de seizoenen een belangrijke rol in jouw vakgebied dan is dat een thema. Wet- en regelgeving kan een ander thema zijn. Een meer persoonlijk thema is bijvoorbeeld ‘Achter de schermen’. Laat je klanten kennismaken met jouw bedrijf en de mensen die er werken. Mensen doen zaken met mensen, niet met een bedrijf.

Tip 4

Wat heb je al? Als ik dat vraag aan ondernemers, kijken ze mij altijd wat verbaasd aan. Je hebt al een website, een brochure, whitepapers, productbeschrijvingen, FAQ’S (Frequently Asked Questions) et cetera. Loop daar eens doorheen en kijk waar je leuke en waardevolle berichten van kunt maken om te delen op je social mediakanalen.

Tip 5

Maak een Mindmap! Pak een groot vel papier, bijvoorbeeld van je flipover als je die hebt, en zet in het midden een onderwerp. Ga vervolgens allerlei dingen opschrijven die bij je naar boven komen over dat onderwerp. Denk lekker out of the box, niets is te gek. Nog leuker om dit met een paar mensen te doen.

Heb je alles opgeschreven, maak dan verbindingen en groepeer onderwerpen. Over bijna alles wat je nu opgeschreven hebt, kan je een mooie bijdrage schrijven voor je social mediakanalen of het is geschikt voor een blog of een artikel. Leef je uit!

Wil je alle 26 tips voor inspirerende content ontvangen in een handig PDF document? Vul dan onderstaand formulier in en je ontvangt het PDF document.

Deel dit bericht